موتور برق بنزینی، دیزلی یا گازی، مقایسه انواع و راهنمای خرید

موتور برق بنزینی

معرفی موتور برق بنزینی و سایر موتور برق ها:

موتور برق یا ژنراتور وسیله ای است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. از موتورهای برق، برای تامین برق بدون نوسان در مواقع اضطراری و یا تامین برق در بازه ی زمانی معین استفاده می شود. بر اساس سوخت مصرفی آن ها ، انواع موتور برق های بنزینی ، گازی، دیزلی و دوگانه سوز موجود می باشد که از هر کدام متناسب با نیاز مصرف کنندگان در مصارف خانگی، کمپینگ،کشاورزی، بیمارستان ها، کارگاه های کوچک و بزرگ، صنایع کوچک و بزرگ  و … استفاده می شود. در این بین موتور برق بنزینی از کاربرد و مقبولیت بیشتری نزد مصرف کنندگان برخورداراست، نوع دیزلی آن در صنایع و مناطق گرم به صرفه می باشد ، نوع گازی آن دوستدار محیط زیست است و دوگانه سوز آن گزینه ی مناسبی برای بالابردن راندمان دستگاه است. در این مقاله سعی شده با معرفی انواع موتور برق ها و مقایسه ی آن ها با موتور برق بنزینی به افرادی که قصد خرید دارند کمک کنیم تا انتخابی معقول و مناسب داشته باشند.

پیشینه موتور برق بنزینی و سایر موتور برق ها:

مولد الکتریکی یا همان موتور برق، وسیله ای است که با القای الکترومغناطیسی، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند که بر اساس یافته های دانشمند انگلیسی ( مایکل فارادی) طراحی شده است بدین صورت که با حرکت سیم پیچی مسی در میان قطب های آهن ربا جریان الکتریسیته تولید می شود.

انواع موتور برق

در حال حاضر انواع  گوناگون  موتوربرق براساس سوخت مصرفی آن ها وجود دارد که شامل موارد ذیل است :

  1. موتور برق بنزینی
  2. موتور برق دیزلی
  3. موتور برق گازی
  4. موتور برق دوگانه سوز( گازی – بنزینی و دیزلی – گازی)

در این مقاله تلاش شده با ارائه اطلاعات کاربردی درزمینه ی انواع موتور برق بنزینی و مقایسه ی آن با سایر موتور برق ها، به خریداران ، کمک کنیم، تا با آگاهی کالای مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنند.

امروزه بر اساس نیاز مصرف کنندگان، از موتور برق ها، در اندازه های مختلف برای مصارف خانگی، کمپینگ، اداری ، کشاورزی ، بیمارستانی، صنعت و … با هدف تامین برق بدون نوسان در مواقع اضطراری و یا در یک بازه ی زمانی معین استفاده می  شود . لازم است  پیش از تهیه موتور برق برای هر یک از این مصارف ، توان مصرفی دستگاه و توان خروجی مورد نیازلحاظ شود تا با آگاهی، مناسب ترین نوع واندازه ی موتور برق تهیه شود.

موتوربرق بنزینی:

موتور برق بنزینی
موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی ، از نوع موتورهای احتراق داخلی هستند که  برای اشتعال سوخت درآن ها ازجرقه ی شمع موجود در ساختار آن استفاده می شود و در اثر گرما و فشار حاصل ازاحتراق ، پیستون به حرکت درآمده و ژنراتور به چرخش درمی آید و درنهایت انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. ازآن جا که موتور برق بنزینی می تواند انرژی الکتریکی وسایل مختلف را در مواقع ضروری و مورد نیاز تامین کنند،انواع گوناگونی دارند و دراندازه های مختلف وبرای مصارف گوناگون در بازارموجود است وجزومحبوب ترین ها در بازارمی باشند. ازموتور برق بنزینی می توان انواع تک فاز ، سه فاز، نوع کیفی و کم صدا و … نام برد. از جمله مزایای مهم که می تواند به خریداران در خرید موتور برق بنزینی مناسب کمک کنند به شرح ذیل است.

  • در دسترس بودن سوخت مورد نیاز آن
  • قدرت بالا ( توان خروجی قابل قبول)
  • هزینه تعمیرونگهداری پایین ( به دلیل وجود ابزار در دسترس و تعداد بیشتر متخصصان تعمیر موتور برق بنزینی، هزینه ی تعمیر و نگهداری آن از سایر موتوربرق ها کمتر است)
  • قیمت خرید مناسب نسبت به سایر موتور برق ها
  • اندازه و وزن مناسب
  • حمل و نقل راحت ( شاید مهم ترین و جذاب ترین دلیل انتخاب موتور برق بنزینی قابلیت جا به جایی راحت و قابل حمل بودن آن باشد)
  • با دوام بودن (موتور برق بنزینی به نسبت سایر موتور برق ها طول عمر بالایی دارد.)
  • کاربرد متنوع آن مانند استفاده در مصارف خانگی  ، کمپینگ ، ساختمانی ،کارگاهی کوچک و …
  • تنوع بالای آن ( موتور برق بنزینی در اندازه های مختلف و با توان مصرفی و قدرت خروجی متفاوت برای مصارف گوناگون در بازار موجود است.)
  • کم صدا بودن موتور برق بنزینی نسبت به سایر موتوربرق ها ( در حال حاضر نوع کیفی و بی صدای موتور برق بنزینی در بازار موجود است. )

از معایب موتور برق بنزینی می توان به مصرف نسبتا بالا وتولید گرما و آلودگی که به دلیل احتراق بنزین در زمان کار آن ایجاد می شود اشاره کرد.

همان طور که قبلا اشاره شد انواع مختلف موتوربرق بنزینی برای مصارف گوناگون وجود دارد که توسط شرکت های مختلف ساخته می شود. انتخاب بهترین مارک موتوربرق بنزینی بسته به نیاز شما، بودجه ی مد نظرشما، میزان برق مصرفی دستگاه مورد نظر، توان تولیدی مورد نیازشما و … است که کارشناسان فروش می توانند در این زمینه بهترین راهنما باشند.

بعضی از مارک های معتبر و محبوب موتوربرق بنزینی در بازار ایران عبارتند از:

هوندا ( ساخت ژاپن) –  هوندا المکس ( ساخت ژاپن) – جیانگ دانگ ( ساخت چین) – رونیکس – هیوندای- ایمر- کنزاکس – جنسیس – لانسین – کیپور – کوپ

قیمت موتور برق بنزینی بر اساس اندازه و مارک آن ها متفاوت است و می توان در بازار از چند میلیون تومان تا چند ده میلیون تومان پیدا کرد .

یکی از نکات مهمی که هنگام انتخاب و خرید موتوربرق بنزینی باید به آن توجه ویژه داشت، توان تولیدی دستگاه است. توان موتوربرق در اصل میزان برق یا انرژی الکتریکی تولید شده توسط آن می باشد که باید متناسب با توان مصرفی مورد نیاز باشد. در محاسبه ی توان مناسب برای انتخاب دستگاه موتوربرق بنزینی متناسب، باید مجموع برق مصرفی تمام وسایل الکتریکی که قرار است از انرژی الکتریکی تولیدی موتوربرق استفاده کنند محاسبه شود . همچنین این نکته که استفاده از موتوربرق دائمی است و یا به صورت موقت و در موارد اضطراری از آن استفاده می شود، در انتخاب نوع و اندازه ی موتوربرق موثر است.

همان طور که قبلا اشاره شد از مزایای موتور برق بنزینی هزینه ی پایین تعمیر و نگهداری آن است، در ادامه  به معرفی قطعات موتوربرق بنزینی اشاره شده است.

  1. موتور( بخش اصلی دستگاه است که انرژی مکانیکی مورد نیاز دستگاه را بر اساس سوخت مصرفی تولید می کند.)
  2. ژنراتور( وظیفه ی تبدیل انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی بر عهده ی اوست.)
  3. باک موتور( محل ذخیره و انتقال سوخت مورد نیاز دستگاه)
  4. سیستم خنک کننده ( دمای دستگاه را متعادل نگه می دارد.)
  5. سیستم روغن کاری ( در افزایش طول عمر دستگاه نقش مهمی دارد و ساییدگی قطعات دستگاه را به حداقل می رساند.)

یکی از دغدغه هایی که مصرف کنندگان موتوربرق با آن روبرو هستند ، آلودگی صوتی دستگاه حین کار است. با وجود این که موتور برق بنزینی کم صداتر از نوع گاز سوز و دیزلی است اما این مسئله همچنان آزار دهنده است، برای کاهش صدای موتور برق روش های زیر را پیشنهاد می کنیم.

  • در صورت امکان موتور برق را در فاصله ی دورتری قرار دهید
  • سطحی که موتور برق را روی آن قرار می دهید علاوه بر این که محکم و تراز باشد با خاک ،چمن و یا تشک های پلاستیکی مخصوص پوشیده شده باشد.
  • استفاده از اتاقک های عایق صدا که با فوم های عایق صدا تهیه می شوند. در صورت عدم دسترسی به فوم می توان از اتاقک های چوبی استفاده کرد.
  • بیشترین صدای دستگاه از قسمت اگزوز آن است می توان با نصب صدا خفه کن در اگزوز تا حد قابل قبولی از صدای آن کاست.
  • قرار دادن اگزوز موتوز به طور عمودی
  • تهیه موتور برق بنزینی اینورتر دار که به صورت کیفی در بازار وجود دارد ومحفظه ی آن مانند اتاقک عایق عمل می کند و صدا خفه کن در آن تعبیه شده است، از طرفی از مزایای آن تولید برق بدون نوسان مانند شرکت های تولید برق است که برای استفاده دستگاه های حساس به نوسان گزینه ی بسیار مناسبی هستند.

مقایسه ی موتوربرق بنزینی وگازی

مقایسه ی موتوربرق بنزینی وگازی

با وجود مزایا و معایب در هر نوع از موتوربرق ها ی بنزینی و گازی، در ادامه به مقایسه آن ها از چند منظر می پردازیم.

  •  با وجود اینکه موتوربرق های گازی سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند و آلودگی کمتری تولید می کنند ولی توان برق تولیدی نسبت به موتوربرق بنزینی کمتر است.
  • قیمت گاز مایع نسبت به بنزین کمتر است ولی در فصول سرد سال با افت فشار ، روشن شدن موتوربرق های گازی با اختلال مواجه می شوند.
  • موتوربرق های گازی هنگام کار بوی نامطبوع کمتری دارند اما خطر نشت گاز در آن ها همیشه وجود دارد.
  • موتوربرق های گازی صدای کمتری نسبت به موتور برق بنزینیهنگام کار تولید می کنند.
  • به دلیل کمبود نیروی متخصص در تعمیر و نگهداری موتوربرق های گازی، هزینه نگهداری وتعمیر آن نسبت به موتوربرق بنزینی بیشتر است.

مقایسه موتوربرق بنزینی و دیزلی

برای مقایسه موتوربرق بنزینی و دیزلی به موارد زیر می توان اشاره کرد.

  • از موتوربرق های دیزلی  به طور عمده برای مصارف صنعتی استفاده می شود در حالی که از موتوربرق بنزینی برای برای مصارف خانگی و کارگاه های کوچک و…
  • هزینه اولیه تامین موتوربرق دیزلی بسیار بیشتر از موتور برق بنزینی است.
  • موتوربرق های دیزلی به دلیل سوخت گازوئیل هوا را بیشتر آلوده می کنند.
  • موتوربرق های دیزلی راندمان بالاتری نسبت به موتور برق بنزینی دارند.
  • هزینه های تعمیرونگهداری و سوخت موتوربرق های دیزلی کمتر از موتور برق بنزینی است.
  • موتوربرق های دیزلی بر خلاف موتور برق بنزینی به راحتی قابل جا به جایی و حمل و نقل نیستند.

به طورکلی در مصارف صنعتی و مناطق گرم موتوربرق های دیزلی بهترین گزینه هستند.

موتوربرق دوگانه سوز بنزینی – گازی

موتور برق دوگانه سوز

موتوربرق های دوگانه سوز می توانند از هر دو سوخت بنزین و گاز برای تامین انرژی مکانیکی دستگاه و تولید برق استفاده می کنند ،زمانی که موتوربرق با بنزین کار می کند سوخت از مخزن بنزین به کاربراتور پمپ می شود و زمانی که با گاز کار می کند، گاز از مخزن گاز به داخل سیلندر موتور پمپ می شود.

به طور کلی دو نوع موتوربرق بنزینی – گازی در بازار وجود دارد.

1-موتوربرق پایه دو گانه سوز که در کارخانه طراحی و ساخته شده است. سوخت اول آن ها گاز شهری و مایع است و سوخت دوم آن ها بنزین است.

2- انواع موتور برق بنزینی که به طور دستی گاز سوز شده اند و باید توسط متخصصین ماهر انجام شود.

به دلیل گران بودن موتوربرق پایه دوگانه سوز نسبت به موتوربرق بنزینی ( حدودا دو برابر موتوربرق بنزینی قیمت دارد) تمایل به تبدیل موتوربرق بنزینی به گازی به طور دستی بیشتر است.

ازجمله دلایل مصرف کنندگان به تبدیل موتوربرق بنزینی به گازی می تواند به شرح ذیل باشد.

  • صرفه جویی در هزینه ی سوخت مصرفی ( گاز نسبت به بنزین سوخت ارزان تری است.)
  • دوستداران محیط زیست ( موتوربرق های گازی آلودگی کمتری به لحاظ انتشار گازهای گلخانه ای و… نسبت به موتور برق بنزینی دارند و در مناطق شهری و آلوده گزینه ی مناسب تری هستند.)
  • دسترسی به سوخت راحت تر( به دلیل تنوع در سوخت مصرفی، در شرایط مختلف آب وهوایی و جغرافیایی بسته به دردسترس بودن سوخت مصرفی و هزینه ی سوخت ، موتوربرق می تواند به فعالیت خود ادامه دهد و نیاز مصرف کنندگان را تامین کند)

نتیجه گیری:

برای انتخاب یک موتوربرق متناسب با نیاز مصرف کنندگان باید به مولفه های مختلفی توجه کرد که به طور خلاصه در ادامه اشاره شده است. مصرف کنندگان می توانند با توجه به آن ها نوع موتوربرق خود را انتخاب کنند و سپس به کمک کارشناسان فروش، بر اساس بودجه ی خود شرکت سازنده و اندازه ی مد نظر خود را انتخاب کنند. از مهم ترین مولفه هایی که باید به آن ها در انتخاب یک موتوربرق توجه کرد به شرح ذیل است.

  1. میزان مصرف سوخت دستگاه : دیزلی > بنزینی> گازی
  2. قیمت مصرف سوخت : گازی> بنزینی> دیزلی
  3. دسترسی به سوخت : گازی > بنزینی > دیزلی
  4. ایمنی دستگاه : دیزلی > گازی > بنزینی
  5. طول عمر دستگاه : دیزلی > بنزینی > گازی
  6. هزینه تعمیر و نگهداری : بنزینی = گازی > دیزلی
  7. آلودگی محیط زیست : دیزلی > بنزینی > گازی
  8. میزان آلودگی صوتی : دیزلی > گازی > بنزینی

برای مشاهده و خرید انواع موتور برق بنزینی کوچک، موتور برق بنزینی بی صدا، موتور برق بنزینی هوندا، موتور برق بنزینی سه فاز و موتور برق بنزینی سایلنت قسمت موتور برق بنزینی فروشگاه آنلاین ابزار بتن را مشاهده نمائید.

لینک های خارجی و رفرنس ها:

سایت صنایع لانسین

مشخصات فنی محصولات صنایع لانسین

نمایندگی فروش لانسین روسیه

نمایندگی فروش محصولات لانسین انگلیس

فروش آنلاین محصولات لانسین شیلی

نوشته قبلی

ماله پروانه ای چیست؛ انتخاب سایز 90 یا 120

نوشته بعدی

ویبراتور بتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری